Coret2 kenangan

View previous topic View next topic Go down

Coret2 kenangan

Post  MRI on 24/8/2010, 2:33 am

Selama 23 tahun selepas meninggalkan SMKAA...apa yg kawan2 buat dan lalui selama ini...kongsi2 la bersama..
avatar
MRI
Admin

Posts : 47
Join date : 23/08/2010
Age : 67
Location : estet Bera

View user profile http://5s-smkaa-1987.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Coret2 kenangan

Post  Norsiah on 26/8/2010, 12:03 am

Aku habis spm....terus masuk nursing...mula2 ambil sijil....1994 on Disember aku married...1995 dpt my son,..2000 dpt my daughter...2001 aku ambil diploma in nursing...2004 dpt anak aku yg kecik ni...2007 aku ambil specialist on Mid wifery..one year..aku dah 16 tahun service in goverment...tapi tak juga kaye....cam ne tu Dwan.Sekarang aku dah menetap di Rantau Negeri sembilan...dah 18 tahun aku di N9...dah mula rasa rindu nak balik ke kuantan....engkau lah dwan ape cite Sad

Norsiah

Posts : 3
Join date : 24/08/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: Coret2 kenangan

Post  wansu hamzah on 30/8/2010, 12:05 pm

Aku pas abis SPM kt SMKAA tu, amik lg sekali sbb result xberapa elok...aku amik bersama2 eda n jem..Pas tu sambung tktn 6 kt Sek.Men.Abd.Rahman Talib (SMART) thn 1990 dan 1991...sementara tggu result STPM...aku kerja kilang Nemic Lambda..itupun bersama2 eda gak..tp dlm 6 bln je..Boring la keje kilang ni...letih...(berlagaknya...)
Tahun 1992 aku jd cikgu ganti kat sek.keb felda Chini 3 selama setahun. Masa tu aku dok menumpang rumah kakak aku kt umah staff chini 3. TAhun 1993 & 1994 aku jd cikgu sandaran (GSTT) kt se.keb.lepar utara 1. Masa tu la aku jumpa suami aku...org dh berkenan...terima je la...xleh jual mahal..nanti xlaku..hehehe...aku bertunang bln Nov 1994 pas tu nikah Dis 1994 gak...tentu engkorang xcaya kan sbb tunang sebln je..kebetulan aku dpt tawaran kerja Pegawai Kastam bulan Dis 1994 tu...so tunang aku takut aku kena kebas..jd dia ajak nikah dulu....hehehe...Jd aku lapor diri lambat ckit 3 Jan 1995. Dah sebulan keje...baru la wat kenduri kawin bln 27 Januari 1995..Aku dh keje kerajaan ni dah nak masuk 16 thn mcm mek yah gak..
Tp yg sedih nya aku lambat dpt anak...5 thn menunggu baru anak lelaki sulungku lahir...24 Nov 1999...
tp tuhan bg rezeki cepat lak utk anak ke2. Dpt ank pompuan lahir 11 Okt 2001. Seterusnya anak ke3 pompuan gak..lahir 12 Julai 2005 dan akhir sekali dpt lg rezeki anak pompuan lagi lahir 7 Jun 2008..(masa ni cuti hari agong)..Jd kiranya anak bongsu aku ni anak agong la...hahaha Laughing Laughing Laughing Jadi aku dh ada 1 org anak lelaki, 3 org anak pompuan..Sekarang ni dh tak nak beranak dah...dh tua la...dh masuk 40 thn pun...engkorang pun mesti sama kan...ke ada sapa2 yg nak beranak lg.. Question Question Question
Mek yah..ko cukup ke 3 org je..
Ana...ko 2 org je kan..
Siti..3 org kan..
Eda 3 org je..
aku, jem, mekni sama je...4 org..
Ada sapa2 yg anak lg ramai tak.. boleh la kita kongsi sama2... bounce bounce bounce

Aku pong dh hampir 16 thn kt Kuala Lumpur ni..rasa2nya mcm nak tukar ke Kuantan je..suami aku pun dh ajak gak blk kuantan tp aku masih syg lg kt kuala lumpur ni...sok2 bila dh blk kuantan...susah dah nak g KL...xleh nak shopping kt sogo lg...huk huk huk.... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

wansu hamzah

Posts : 27
Join date : 24/08/2010
Age : 47
Location : JKDM WPKL

View user profile

Back to top Go down

Re: Coret2 kenangan

Post  yusri_yusob on 30/8/2010, 11:37 pm

Assalamualaikum....
Kawan-kawan seperjuangan...
Dulu la kot...??? sekarang ni masing-masing dah ada haluan masing-masing,
semoga aman bahagia bersama keluarga yang tersayang..

Al-kisahnya nak dipendekkan cerita ..
aku dulu lepas habis sekolah kat SMKAA terus kerja,
dekat dalam kampong ni je...hehehe
Sebelum tu masa tengah sekolah pun aku dah keje...
tapi part time jer..sabtu dan ahad..ambil upah tolak buah
kelapa sawit...masa tu ekonomi tak berapa baik..
pergi sekolah pun tak ada duit belanja..huhuhu...
Naik bas “roti paun” pun selalu susah hati. Bila Pak Cik Atan check pas bas
mula la buat muka sedih..kadang-kadang tu kena halau turun sebab belum bayar
pas bas...oh sedeynye...

Lepas dah habis sekolah..
Orang lain sibuk nak sambung belajar aku pula sibuk nak
kerja..nak cari duit sendiri...boleh la ringan kan beban org tua.
Aku dah tekad aku tak nak susah kan mereka...biar aku cari duit sendiri.
Aku tak sekolah tinggi tak pe...
tapi adik2...???? Aku tak mau mereka ikut jejak aku.
Mereka mesti belajar..masuk universiti..lepas tu dapat kerja bagus-bagus.
Mula mula aku kerja tolak buah kelapa sawit..lepas tu kait buah kelapa sawit pula..
lepas tu bawa lori buah kelapa sawit pula...
masa ni memang syok..duit banyak..
pakai seluar jenama levi’s...tiap-tiap bulan beli baru..
tapi bila dah lama boring pula rasa...
nak rasa pengalaman kerja kat tempat orang pula...

Masa umur 20 tahun aku kerja dengan felda..Sebelum tu pergi temuduga di Kuala Terengganu.
Dapat surat kena hantar kursus di Perak.Lepas kursus 6 bulan kena hantar
Bertugas di Terengganu..lepas 3 tahun berhenti.
Tak sanggup nak teruskan...masalah jati diri sebagai anak peneroka...
Lepas tu aku “tanam kurma”...lama juga..kemudian pergi Shah Alam kerja kilang...wuyoo...
kat sini ramai nye aweksss.Patut la orang suka datang cari kerja kat sini...hehehe..
Bila dah ramai sangat aweks yang kecewa ( perasaan je tau..) maka aku pun balik ke Kuantan,
konon nak berbakti di tempat sendiri la pulak..bak kata orang
Hujan emas di negeri orang...hujan batu di negeri sendiri...sambung sendiri...
Duduk kat kuantan masa dulu memang payah nak cari keje...
Akhirnya aku dapat kerje kat semambu..kerja letrik.
Lepas tu bila dah lama aku keje..aku pun rasa dah terror..mula la nak lupa diri.
Dengan lagak dan eksyennya aku pun berhenti...buat kerja sendiri pula.
Seingat-ingat aku la..agaknya dah 15 tahun dah aku buat kerja sendiri ni..
buat macam-macam kerja, keja letrik, buat umah, panjat pokok,tebang pokok,gali lubang,
tutup lubang dan macam-macam lagi la...tapi aku lebih khusus pada kerja-kerja elektrik.
Macam-macam kerenah manusia aku jumpa sepanjang tempoh tu...
hhmmm....cobaan...

Aku mendirikan rumah tangga pada tahun 2007 ...telah dinikahkan di kg. Pulau Melaka Kota Bharu Kelantan. Masa tu isteri aku kerja di Hospital Kuala Lumpur...teruk juga aku ulang alik kuantan-kuala lumpur.Kadang-kadang dia balik kuantan...kadang kadang aku pergi kuala lumpur...sampai dapat anak sorang baru dia boleh pindah balik kuantan.(sekarang pun masih lagi ke kuala lumpur tiap tiap bulan sebab pergi IJN)...huhu..
avatar
yusri_yusob

Posts : 27
Join date : 24/08/2010
Age : 47
Location : kuantan

View user profile

Back to top Go down

Re: Coret2 kenangan

Post  wansu hamzah on 1/9/2010, 9:22 am

Yus...sambung lagi cerita hang...aku rasa mcm xde ending nye la...sapa masuk IJN tu.. sunny

wansu hamzah

Posts : 27
Join date : 24/08/2010
Age : 47
Location : JKDM WPKL

View user profile

Back to top Go down

Re: Coret2 kenangan

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum