salam semua

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: salam semua

Post  Norsiah on 26/8/2010, 12:12 am

yusri_yusob wrote:dwan...x kisah le keje apa pun, janji halal...aku pun kat sini keje macam2 gak...panjat pokok..tebang pokok..gali lubang..masuk lubang..tah apa2 tah lagi aku pun dah x kisah...selagi kita hidup, selagi ada kudrat tulang 4 kerat sama2 la kita makmurkan bumi ini...
ana... aku nak bagi pendapat sikit...biasanya kalau rumah dinding papan tak semestinya ada siling...betul cakap dwan, yg penting pengudaraan dalaman mesti baik..kalau guna atap zing cari yang ada penebat haba..kalau nak buat siling guna papan dinding boleh juga tapi cuma kos nya lebih sikit..kalau guna plywood x tahan lama...rumah kayu ni perlu penjagaan rapi lebih dari rumah batu supaya tahan lama.
engko ni buat keje apa ni yus....panjat pokok...gali lubang....masuk lubang.....cuba buat keje elok2 cam dwan tu....cakap ngan misi ni banyak yang double meaning....kah!!!!

Norsiah

Posts : 3
Join date : 24/08/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua

Post  MRI on 26/8/2010, 1:00 am

Norsiah wrote:
yusri_yusob wrote:dwan...x kisah le keje apa pun, janji halal...aku pun kat sini keje macam2 gak...panjat pokok..tebang pokok..gali lubang..masuk lubang..tah apa2 tah lagi aku pun dah x kisah...selagi kita hidup, selagi ada kudrat tulang 4 kerat sama2 la kita makmurkan bumi ini...
ana... aku nak bagi pendapat sikit...biasanya kalau rumah dinding papan tak semestinya ada siling...betul cakap dwan, yg penting pengudaraan dalaman mesti baik..kalau guna atap zing cari yang ada penebat haba..kalau nak buat siling guna papan dinding boleh juga tapi cuma kos nya lebih sikit..kalau guna plywood x tahan lama...rumah kayu ni perlu penjagaan rapi lebih dari rumah batu supaya tahan lama.
engko ni buat keje apa ni yus....panjat pokok...gali lubang....masuk lubang.....cuba buat keje elok2 cam dwan tu....cakap ngan misi ni banyak yang double meaning....kah!!!!

aha la...xferasan la..coz saya ni lurus orgnya..cuba detail skit pasai lubang2 tu...biar semua kwn2 faham... Very Happy
avatar
MRI
Admin

Posts : 47
Join date : 23/08/2010
Age : 67
Location : estet Bera

View user profile http://5s-smkaa-1987.forumotion.com

Back to top Go down

Re: salam semua

Post  yusri_yusob on 26/8/2010, 2:24 am

dwan, norsiah....jgn dok pikio yg bukan2...x baik..dose..nti raya kena mintak maap..bg duit raya...
apalah sgt keje aku tu yg nak poning2 kan kepalo korang...

ana...nampaknya umah ko tu dah 30% siap..atap dah pasang pun..mmm.. takkan nak tukar pakai yg ada penebat.
sepatutnya ana boleh guna zing berpenebat haba.zing tu disebelah bawah dia ada satu lapisan utk menghalang haba turun...harga lebih mahal.aku tgok perabung yg dipasng pun rendah sgt...peredaran udara kurang berkesan.cara terbaik adalah dgn memasang siling.terpulang nak guna papan/plywood/asbestos. biasanya rumah papan ni panas diwaktu siang saja..tp bila malam best...x macam umah batu, siang sejuk tp bila malam....heee...rimas...berpeluhhh..fuhh.
avatar
yusri_yusob

Posts : 27
Join date : 24/08/2010
Age : 47
Location : kuantan

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua

Post  suhanaMH on 26/8/2010, 9:22 am

Norsiah wrote:
yusri_yusob wrote:dwan...x kisah le keje apa pun, janji halal...aku pun kat sini keje macam2 gak...panjat pokok..tebang pokok..gali lubang..masuk lubang..tah apa2 tah lagi aku pun dah x kisah...selagi kita hidup, selagi ada kudrat tulang 4 kerat sama2 la kita makmurkan bumi ini...
ana... aku nak bagi pendapat sikit...biasanya kalau rumah dinding papan tak semestinya ada siling...betul cakap dwan, yg penting pengudaraan dalaman mesti baik..kalau guna atap zing cari yang ada penebat haba..kalau nak buat siling guna papan dinding boleh juga tapi cuma kos nya lebih sikit..kalau guna plywood x tahan lama...rumah kayu ni perlu penjagaan rapi lebih dari rumah batu supaya tahan lama.
engko ni buat keje apa ni yus....panjat pokok...gali lubang....masuk lubang.....cuba buat keje elok2 cam dwan tu....cakap ngan misi ni banyak yang double meaning....kah!!!!

ye laa...smpi skang aku masih tertanya2 apa keje ko sebenarnya...macam2 ko buat kalahkn spiderman,cicakman dan byk lagi dah...
avatar
suhanaMH

Posts : 34
Join date : 24/08/2010
Location : Jalan Duta, KL

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua

Post  suhanaMH on 26/8/2010, 9:34 am

yusri_yusob wrote:dwan, norsiah....jgn dok pikio yg bukan2...x baik..dose..nti raya kena mintak maap..bg duit raya...
apalah sgt keje aku tu yg nak poning2 kan kepalo korang...

ana...nampaknya umah ko tu dah 30% siap..atap dah pasang pun..mmm.. takkan nak tukar pakai yg ada penebat.
sepatutnya ana boleh guna zing berpenebat haba.zing tu disebelah bawah dia ada satu lapisan utk menghalang haba turun...harga lebih mahal.aku tgok perabung yg dipasng pun rendah sgt...peredaran udara kurang berkesan.cara terbaik adalah dgn memasang siling.terpulang nak guna papan/plywood/asbestos. biasanya rumah papan ni panas diwaktu siang saja..tp bila malam best...x macam umah batu, siang sejuk tp bila malam....heee...rimas...berpeluhhh..fuhh.

Aku x tau atap yg ada penebat haba... nk wat cmno!!!sebenarnya tu gambar lama..dinding sume dh naik. bumbung tengah tu rumah...keliling tu anjung .tukang wat ala2 challet.. insyallah weekn nih dorang naikkn siling, sok aku balik utk settlekn tingkap & pintu.

avatar
suhanaMH

Posts : 34
Join date : 24/08/2010
Location : Jalan Duta, KL

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua

Post  suhanaMH on 26/8/2010, 9:38 am

MRI wrote:ana mohon maaf tak mintak injin publish pic rmh ttu..

dwan : alaa takpe...no prob
avatar
suhanaMH

Posts : 34
Join date : 24/08/2010
Location : Jalan Duta, KL

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua

Post  surayniabdullah on 26/8/2010, 1:09 pm

isy3x ..... korang rancak korang menyembang... cite pasai lobang ada pasai bumbung ada... aku nak sampuk pun tak reti. kalu pasai kapur dan papan putih leh ler aku sampuk Laughing

surayniabdullah

Posts : 15
Join date : 24/08/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua

Post  yusri_yusob on 26/8/2010, 1:42 pm

surayniabdullah wrote:isy3x ..... korang rancak korang menyembang... cite pasai lobang ada pasai bumbung ada... aku nak sampuk pun tak reti. kalu pasai kapur dan papan putih leh ler aku sampuk Laughing

hok..aloh..cikgu ni...ni citer org kampong jer..
sb tu ada lobang dan bumbung..
hehehe..klu citer org bando dia lain seket..
cikgu x de ke nak buat umah ke..
buat pagar ke..
buat kolam ke..
buat apa2 aje..
kalu ada bleh la tanya kami..or share kat cni...
hehehe..cam consultant.. Twisted Evil
avatar
yusri_yusob

Posts : 27
Join date : 24/08/2010
Age : 47
Location : kuantan

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua

Post  wansu hamzah on 26/8/2010, 5:19 pm

aku pong xtahu bab2 lobang2..bumbung2 nih..rmh aku rumah tinggi...tkt 10 lg..hehehe lol!

wansu hamzah

Posts : 27
Join date : 24/08/2010
Age : 47
Location : JKDM WPKL

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua

Post  wansu hamzah on 26/8/2010, 5:21 pm

yusri_yusob wrote:
surayniabdullah wrote:isy3x ..... korang rancak korang menyembang... cite pasai lobang ada pasai bumbung ada... aku nak sampuk pun tak reti. kalu pasai kapur dan papan putih leh ler aku sampuk Laughing

hok..aloh..cikgu ni...ni citer org kampong jer..
sb tu ada lobang dan bumbung..
hehehe..klu citer org bando dia lain seket..
cikgu x de ke nak buat umah ke..
buat pagar ke..
buat kolam ke..
buat apa2 aje..
kalu ada bleh la tanya kami..or share kat cni...
hehehe..cam consultant.. Twisted Evil



mekni..mu dh beli rumah kat ne..aku beli kat taman mahkota aman, bt. 11, kuantan..
rumah yg tiggi tu kat kuala lumpor...

wansu hamzah

Posts : 27
Join date : 24/08/2010
Age : 47
Location : JKDM WPKL

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua

Post  suhanaMH on 26/8/2010, 5:43 pm

wan: aku pn dok umah tinggi, tkt 14 lagi huhuhu
klu kucing aku sesat jenoh aku pegi setiap floor carik!
avatar
suhanaMH

Posts : 34
Join date : 24/08/2010
Location : Jalan Duta, KL

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua

Post  MRI on 27/8/2010, 7:36 pm

suhanaMH wrote:wan: aku pn dok umah tinggi, tkt 14 lagi huhuhu
klu kucing aku sesat jenoh aku pegi setiap floor carik!

ana pasang GPS tracking kat kcing...sng kan... Basketball
avatar
MRI
Admin

Posts : 47
Join date : 23/08/2010
Age : 67
Location : estet Bera

View user profile http://5s-smkaa-1987.forumotion.com

Back to top Go down

Re: salam semua

Post  surayniabdullah on 29/8/2010, 7:41 am

Shocked
wan: aku dah beli. kat kuantan di taman mahkota perdana.... dah lama beli dan ari tu ada penyewa dok. tapi la ni dah setahun rumah tu tanpa penyewa. kononnya nak balik dok kuantan dok rmh sendiri. tapi setiap kali minta tukar tak pernah lulus...
Awal bulan september ni ada lagi pertukaran antara negeri untuk pertukaran bulan 1 tahun dpan... kekawan pakat2 la doa moga2 aku dapat pindah balik ke kuantan hujung tahun ni
Yus: terlanjur ko bertanya... ko kenal tak saper2 yg boleh baiki rumah. ko intrc kat aku tukang yg baik punya.......... aku berhajat nak rrenovation cikit.... tambh dapur

surayniabdullah

Posts : 15
Join date : 24/08/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua

Post  surayniabdullah on 29/8/2010, 7:42 am

wahai penasihat2 sekalian : leh bagi plan dapur dak............. Question

surayniabdullah

Posts : 15
Join date : 24/08/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua

Post  surayniabdullah on 29/8/2010, 7:44 am

sifu: aku nak buat cm u all buat ada kotak2 tu.... tapi tak reti. nak tekan apa yek Sad Sad Sad

surayniabdullah

Posts : 15
Join date : 24/08/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua

Post  surayniabdullah on 29/8/2010, 7:46 am

Ana aku sokong seratus peratus dengan pakcik umur 60 thn tu. pasanng gps kat kucing ko... gerenti tak susah hati punya...

surayniabdullah

Posts : 15
Join date : 24/08/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua

Post  surayniabdullah on 29/8/2010, 8:10 am

sian ko dwan bersengkang mata demi forum nih! cayok3

sunny sunny
aku pun nak ucpkan tahniah kat pengerusi kita yg begitu cekap lagi aktv....

surayniabdullah

Posts : 15
Join date : 24/08/2010

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua

Post  MRI on 29/8/2010, 10:08 am

surayniabdullah wrote:sifu: aku nak buat cm u all buat ada kotak2 tu.... tapi tak reti. nak tekan apa yek Sad Sad Sad

tekan sprti yg ditanda

avatar
MRI
Admin

Posts : 47
Join date : 23/08/2010
Age : 67
Location : estet Bera

View user profile http://5s-smkaa-1987.forumotion.com

Back to top Go down

Re: salam semua

Post  yusri_yusob on 29/8/2010, 2:59 pm

surayniabdullah wrote: Shocked
Yus: terlanjur ko bertanya... ko kenal tak saper2 yg boleh baiki rumah. ko intrc kat aku tukang yg baik punya.......... aku berhajat nak rrenovation cikit.... tambh dapur

cikgu...sy x berani nak rekomen sb manusia ada macam2 peel...
skejap ok, sekejap x ok.
cikgu nak renovate umah dimana??
bkt goh?...tmn mahkota?.... ke kat perlis??
dulu sy ada gak buat kerja renovate umah kat
taman mahkota aman bt.11
jauh la...
avatar
yusri_yusob

Posts : 27
Join date : 24/08/2010
Age : 47
Location : kuantan

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua

Post  suhanaMH on 30/8/2010, 10:10 am

surayniabdullah wrote:Ana aku sokong seratus peratus dengan pakcik umur 60 thn tu. pasanng gps kat kucing ko... gerenti tak susah hati punya...

betui sgt2 su....aku pn sokong idea pakcik tu...
bila dh pasang gps...aku x ssh hati dh laaa klu kucing aku tu nk merayap umah sape pn Very Happy Very Happy Very Happy


avatar
suhanaMH

Posts : 34
Join date : 24/08/2010
Location : Jalan Duta, KL

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua

Post  MRI on 30/8/2010, 10:49 am

suhanaMH wrote:
surayniabdullah wrote:Ana aku sokong seratus peratus dengan pakcik umur 60 thn tu. pasanng gps kat kucing ko... gerenti tak susah hati punya...

betui sgt2 su....aku pn sokong idea pakcik tu...
bila dh pasang gps...aku x ssh hati dh laaa klu kucing aku tu nk merayap umah sape pn Very Happy Very Happy Very Happy



uikk na sama ja dengan "betina belaan" saya...baru mggu lpas dapat 4 baby...tapi 2 mati lpas bersalin...

avatar
MRI
Admin

Posts : 47
Join date : 23/08/2010
Age : 67
Location : estet Bera

View user profile http://5s-smkaa-1987.forumotion.com

Back to top Go down

Re: salam semua

Post  suhanaMH on 30/8/2010, 12:07 pm

aah laa sama lak!!! cuma lain jantina.
anak aku tu jantan gomok! masalah obesiti, kuat makan huhuhu

avatar
suhanaMH

Posts : 34
Join date : 24/08/2010
Location : Jalan Duta, KL

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua

Post  suhanaMH on 30/8/2010, 12:09 pm

opsss lupa lak. tahniah ye dpt "baby" baru
avatar
suhanaMH

Posts : 34
Join date : 24/08/2010
Location : Jalan Duta, KL

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua

Post  wansu hamzah on 30/8/2010, 12:13 pm

suhanaMH wrote:wan: aku pn dok umah tinggi, tkt 14 lagi huhuhu
klu kucing aku sesat jenoh aku pegi setiap floor carik!


ana..nasib baik aku xbela kucing...kalau tak..nasib aku pun mcm ko gak..hehehe pirat

wansu hamzah

Posts : 27
Join date : 24/08/2010
Age : 47
Location : JKDM WPKL

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua

Post  wansu hamzah on 30/8/2010, 12:17 pm

surayniabdullah wrote: Shocked
wan: aku dah beli. kat kuantan di taman mahkota perdana.... dah lama beli dan ari tu ada penyewa dok. tapi la ni dah setahun rumah tu tanpa penyewa. kononnya nak balik dok kuantan dok rmh sendiri. tapi setiap kali minta tukar tak pernah lulus...
Awal bulan september ni ada lagi pertukaran antara negeri untuk pertukaran bulan 1 tahun dpan... kekawan pakat2 la doa moga2 aku dapat pindah balik ke kuantan hujung tahun ni
Yus: terlanjur ko bertanya... ko kenal tak saper2 yg boleh baiki rumah. ko intrc kat aku tukang yg baik punya.......... aku berhajat nak rrenovation cikit.... tambh dapur

Meknie...tmn mahkota perdana tu kt ne ye...batu brpa ya..ke rmh kita ni dh dekat2...
aku pun sewakan gak rmh tu...dpt la ckit..wat cover duit yg dah dibyr tu...
Insyaallah dpt tukar tu...

wansu hamzah

Posts : 27
Join date : 24/08/2010
Age : 47
Location : JKDM WPKL

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum